CNC bearbetning

CAD/CAM

 

Jimotec använder CAD-CAM-teknik för att snabbt uppnå komplexa former med hög precision. För att vi ska kunna ge dig den bästa strategin för att producera dina delar och kunna ge dig den bästa bearbetningtjänsten använder vi ett CAD-CAM-system.

 

 

Höghastighetsbearbetning

Höghastighetsbearbetning innebär att man kör med spindeln väldigt snabbt och det medför att man kan köra i hög matningshastighet. Specialfräsar används till detta.

 

Inom metallbearbetning används maskiner med automatiska processer vilket gör maskinerna alltmer avancerade. Med modern fräsning kan man både snabbt och med exakthet skära fram komponenterna.

 

 

Dynamisk fräsning

 

Idag är dynamisk fräsning mycket vanlig. Med den här frästekniken minskar man på frästiden och ökar livstiden på verktygen. Man matar in material med högre hastighet och själva bearbetningen kan göras snabbare som möjliggör stora volymer på kort tid. Detta leder till en produktion som kostar mindre på lång sikt.

 

 

Olika maskiner för bearbetning

3-axlig bearbetning används främst för att göra enklare detaljer där x, z och y- axlar används.

 

4-axlig bearbetning innebär att man kan få mer vinklar på bitarna genom att x- axeln roteras som en svarv.

 

5-axlig bearbetning gör att bitarna kan formas helt fritt med ytor då både x och y kan roteras.

 

Jimotec kan erbjuda bearbetning från alla metoderna och våra partners är specialiserade på respektive metod. Vi kan genom detta ge ett bredare sortiment inom skärande bearbetning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produktion